top of page
Yellow Flowers_edited_edited.jpg

FAQ

Poate te întrebai...

FAQ: FAQ

CE ESTE UN COACH FINANCIAR?

Un coach financiar este un educator și un partener de responsabilitate.

Un coach financiar își ajută clienții să-și îmbunătățească situația financiară prin sesiuni regulate de coaching individual, centrate pe ajungerea la rădăcina situațiilor financiare și schimbarea tiparelor de comportament pentru a crea un viitor financiar mai bun.

Spre deosebire de un consilier financiar, un coach financiar nu oferă sfaturi financiare. Scopul lui este să te ajute să îți creezi noi obiceiuri sau modele de comportament pentru a trece dintr-un ciclu dăunător de gestionare a banilor într-o relație sănătoasă cu banii.

CE ESTE TERAPIA COGNITIV-COMPORTAMENTALĂ?

Terapia cognitiv-comportamentală se bazează pe teoria conform căreia modul în care indivizii percep o situație este mai strâns legat de reacția lor decât de situația în sine. Percepțiile indivizilor sunt adesea distorsionate și inutile, mai ales atunci când sunt stresați.


Terapia cognitiv-comportamentală îi ajută pe oameni să-și identifice gândurile supărătoare și să evalueze cât de realiste sunt aceste gânduri. Apoi învață să-și schimbe gândirea distorsionată. Când gândesc mai realist, se simt mai bine. Accentul se pune, de asemenea, în mod constant pe rezolvarea problemelor și inițierea schimbărilor comportamentale.

AM NEVOIE DE UN TERAPEUT?

Îți sugerăm să iei în considerare terapia atunci când ceva îți provoacă suferință și interferează cu o anumită parte a vieții, în special atunci când:

  • Cel puțin o oră în fiecare zi te gândești la situație sau încerci să îi faci față

  • Situația provoacă rușine sau te face să vrei să îi eviți pe ceilalți

  • Situația a afectat calitatea vieții tale

  • Situația a afectat școala, munca sau relațiile

  • Ai făcut schimbări în viața ta sau ai dezvoltat obiceiuri pentru a face față problemei

Posibile exemple care îți indică faptul că ai nevoie de un terapeut:

  • te simți copleșit/ă

  • te simți obosit/ă

  • ești apatic/ă

  • ai gânduri anxioase / intruzive

Dacă experimentezi oricare dintre următoarele emoții sau sentimente în măsura în care acestea interferează cu viața, terapia te poate ajuta să le reduci efectele. Este deosebit de important să iei în considerare că este timpul să mergi la un terapeut dacă te simți controlat de simptome sau dacă acestea ar putea provoca vătămări, ție sau altora.

AM NEVOIE DE UN COACH FINANCIAR?

Să presupunem că scopul tău este să cumperi o casă. Ai deschis un cont de economii și ai economisit niște bani de-a lungul anilor, dar progresul a fost lent și minim.

Sau, poate că trăiești de la salariu la salariu și nu poți înțelege cum să începi să economisești cu un buget atât de strâns.

Un coach financiar poate interveni și îți poate evalua obiceiurile de cheltuieli și economii. Ei pot vedea oportunități pe care tu nu le vezi și pot indica o cale către atingerea obiectivelor tale financiare.

UNDE SE DESFĂȘOARĂ ȘEDINȚELE?

Poți să alegi să facem ședințele la unul dintre cabinetele din zona Piața Unirii (București) sau online.

CÂT DUREAZĂ O ȘEDINȚĂ DE TERAPIE/DEZVOLTARE PERSONALĂ/COACHING FINANCIAR?

Ședințele de terapie, de dezvoltare personală sau de coaching financiar durează 50 de minute.

CÂT DUREAZĂ PROCESUL?

Atât coachingul financiar cât și dezvoltarea personală implică procese de schimbare a gândurilor și comportamentelor.

De menționat este faptul că schimbările nu se întâmplă peste noapte. Atunci când gândești sau te comporți într-un anume fel timp de câțiva ani, poate, acordă-ți la fel de multă răbdare și pentru schimbare.

Noi, la LifeSoftSkills, nu impunem un timp anume, tu decizi cât și cum vrei să te implici în proces.

bottom of page